burnout

Mede-oprichter van Facebook Dustin Moskovitz richt zich met deze nieuwe feature op overwerkte werknemers die tegen een burnout aankijken.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Asana, de tool die je helpt je workload te beheren, heeft vandaag Workload gelanceerd. Dat is een nieuwe feature voor betalende gebruikers die volgens mede-oprichter van Facebook en CEO van Asana, Dustin Moskovitz, ervoor zal zorgen dat burnouts actief vermeden zullen worden. De app maakt het voor ondernemingen en bedrijven namelijk makkelijker om het werk eerlijk te verdelen over hun teams, en om het werk zelfs te herverdelen mocht dat nodig zijn.

“De meest productieve teams zijn diegene die een duidelijk overzicht hebben over hun taken en hun deadlines”. Aan het woord is Alex Hood, Head of Product bij Asana. “Hoewel de werkomgeving van vandaag wel steeds meer mogelijkheden biedt om efficiënt te communiceren en samen te werken, gebruikt het merendeel van de teams nog steeds ouderwetse spreadsheets en e-mailketens om hun werk te plannen en hun taken te beheren.”

Het algemene idee achter Workload is dus dat het een centraal overzicht biedt over hoeveel werk een bepaald team aankan. Teamleden krijgen zelfs de mogelijkheid om hun eigen workload te beheren. Voor je denkt dat ze daar al te makkelijk mee vanaf komen; die instellingen houden rekening met bepaalde criteria zoals werkuren en arbeidsregime. Even instellen dat je ‘niets aankan’ qua workload zit er dus niet in.