Nieuws

Amazon zal milieuboete uitschrijven aan derde partijen 

Het gaat voornamelijk over third party sellers die veel te grote verpakkingen versturen.  

Amazon blijft maar nieuwe manieren vinden om de kosten te drukken en de winst te verhogen.Nu heeft de e-commercegigant aangekondigd dat het nieuwe richtlijnen zal uitvaardigen voor verkopers van derde partijen die hun producten in veel te grote pakketjes. De originele deadline, die op vandaag lag, werd verplaatst naar 3 september.  

Amazon meent dat het daarmee wil bijdragen aan het milieu. En misschien is dat niet zo’n slecht idee. Het zou inderdaad niet de eerste keer zijn dat ik een gigantische doos ontvang met daarin enkel een ieniemienie ketting. Amazon gaat nu een stapje verder en lanceert het ‘Frustration-Free Packaging Program’ dat ‘minimale en functionele verpakkingen’ garandeert. Dat zou ervoor moeten zorgen dat de verzendkosten de kop worden ingedrukt, en dat het milieu minder belast wordt.  

Als de derde partijen zich niet aan de regels houden, kijken ze op tegen een boete Dat meldt althans de Wall Street Journal. Pakketjes die niet voldoen aan de nieuwe standaarden zullen onderworpen worden aan een meerkost van 1,99 dollar ten laste van de externe verkoopspartij. Maar Amazon toont zich ook wel genadig en geeft 1 dollar krediet aan alle bedrijven die wel voldoen aan de standaarden.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business