Sneller dan verwacht brengt Apple zijn eigen kredietkaart op de markt. Vanaf augustus zou je deze kunnen aanvragen.

Advertentie

Eerder dit voorjaar kwam iPhone-gigant Apple op de proppen met een nieuw betaalmiddel: de Apple Card. Een kredietkaart die uitgaat en beheerd wordt door Apple zowel digitaal als fysiek beschikbaar. Met de Apple Card springt het bedrijf mee op de kar van opkomende fintech. Uiteraard bood het al jaren zijn Apple Pay aan in Amerika en verschillende andere landen waaronder nu ook België. Toch wil het bedrijf nog een extra voet achter de duur houden in deze markt.

Start in augustus

Tijdens de voorstelling van Apple’s kwartaalcijfers (Q3) heeft CEO, Tim Cook, bevestigd dat het vanaf augustus mogelijk zal zijn om je kredietkaart aan te vragen. Cook vertelde dat intussen duizenden Apple-medewerkers de kredietkaart al dagelijks gebruiken en dat alles vlot verloopt. En wel om die reden zal de kredietkaart komende maand al beschikbaar zijn.

Zoals eerder aangegeven zal de kaart zowel fysiek als digitaal beschikbaar zijn. Als je voor de fysieke kaart kiest krijg je niet zomaar een plastieken kaartje. Het is gemaakt van titanium waar vermoedelijk ook enkel je naam op zal staan. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om geen gebruik te maken van een ellenlange cijfercombinatie, vervaldatum en CVV code. In de plaats zal de kaart bij elke transactie een unieke code creëren die veel veiliger is.

Cadeautjes

Tim Cook vertelde verder nog dat het bedrijf cadeautjes zal uitdelen als je gebruik maakt van de kaart of van Apple Pay. Echter zijn die cadeautjes verwaarloosbaar. Het zou gaan om een korting van ocharme 2 procent als je een aankoop doet met Apple Pay of een korting van 3 procent als je een aankoop doet in de Apple Store zelf. Maar toch, het is iets.

Verder is het niet helemaal duidelijk of de kaart meteen wereldwijd beschikbaar of aan te vragen zal zijn.


Geen velden gevonden.