Tesla

Hij stond mee aan de wieg van de batterijtechnologie die nu de elektrische wagens aandrijft.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!



Vandaag heeft Tesla aangekondigd dat een van zijn werknemers met de langste diensttijd, besloten heeft het bedrijf te verlaten. Het gaat om JB Straubel, een man die op Elon musk na het langst in dienst is bij Tesla. 

JB Straubel stond mee aan de wieg van de de batterijtechnologie die nu gebruikt wordt voor de elektrische wagens, en hielp ook mee met programma’s als Supercharger en Tesla Energy Business. 

Meer dan 10 jaar geleden, toen het nu zo befaamde bedrijf slechts 27 auto’s had weten te produceren, sprak Straubel al over een elektrische wagen. Straubel wil bij zijn vertrek wel meegeven dat zijn ontslag niets te maken heeft met een gebrek aan vertrouwen in het bedrijf of iets dergelijks. 

Toch is Straubel een van de vele kaderleden die Tesla verlaat in de afgelopen weken, maanden en jaren. Om hoeveel C-level profielen het precies gaat, werd nooit officieel gecomuniceerd. Elon Musk heeft alvast aangekondigd dat de voormalige technisch onderdirecteur Drew Baglino zich nu van Straubels taken zou kwijten.