Vlnr: Sam Altman, CEO OpenAI en Satya Nadella, CEO Microsoft

Microsoft investeert verder in AI voor zijn producten. Een investering van 1 miljard in onderzoekslabo OpenAI verzekert een betere toekomst.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!In 2015 zag het onderzoekslab OpenAI zijn levenslicht onder andere door de hulp van onze goede vriend Elon Musk, CEO van Tesla. Gisteren heeft de Amerikaanse software- en hardwaregigant Microsoft laten weten dat het bedrijf 1 miljard dollar investeert in het AI-onderzoekslabo.

Pieter Abbeel

In het onderzoeksteam is ook een Belg aanwezig, Pieter Abbeel. Samen met zijn collega’s probeerden ze OpenAI te onderhouden als een non-profit organisatie. Wat uiteraard niet simpel is als je investeerders wil aantrekken. In het labo wordt onderzoek gedaan naar artificiële intelligentie en het feit dat de intelligentie van computers ooit het menselijke brein zal overstijgen of minstens benaderen.

Om zijn bestaan de garanderen veranderde OpenAi volgens De Tijd begin dit jaar zijn strategie. Om meer investeerders aan te trekken lanceerde het labo een commercieel departement waarmee het licenties zou gaan verschaffen. Daar komt nu Microsoft in het verhaal. Met een investering van 1 miljard dollar wordt het bedrijf de hofleverancier van OpenAI.

Het team van OpenAI.