witte

De meeting zal voornamelijk gaan over het hele Huawei-debacle.  


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Economisch adviseur aan het Witte Huis, Larry Kudlow, zou vandaag naar verluidt een meeting houden met chipfabrikanten en technologiebonzen om het verbod op handel met Huawei te bespreken. Zowel Intel als Qualcomm zouden uitgenodigd zijn.  

Een medewerker van het Witte Huis heeft ondertussen al bevestigd dat de meeting zou plaatsvinden en gaf ook meteen mee dat ook Google en Micron zouden aanwezig zijn. “De kwestie-Huawei zal wel besproken worden, maar dat is niet de voornaamste reden waarom de meeting bij elkaar geroepen werd”, aldus de medewerker, die liever anoniem bleef. Volgens een andere anonieme tip zouden ook Microsoft en Broadcom aanwezig zijn op de vergadering.  

Voor veel technologiebedrijven blijft de toekomst onzeker nu Trump een handelsoorlog heeft uitgevaardigd tegen Huawei. Veel bedrijven hebben namelijk banden met Huawei en het Amerikaanse verbod op handel met Huawei bemoeilijkt de zaken alleen maar.  

Verschillende weken nadat de Amerikaanse overheid het verbod aankondigde, is nog steeds niet duidelijk wat het nieuwe beleid ten opzichte van Huawei zal zijn.