logitech unifying update

Maak je gebruik van een draadloze ontvanger van Logitech, dan update je deze best zo snel mogelijk.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Enkele jaren geleden ontdekte Sean Hollister van The Verge dat een hacker eenvoudig de controle over zijn laptop kon overnemen door gebruik te maken van kwetsbaarheden in de draadloze ontvangers van Logitech. Enkele regels code van de hacker waren voldoende om de laptop in eigen beheer te krijgen.

Toen werd al duidelijk dat zowat alle draadloze toetsenborden en muizen van Logitech kwetsbaar zijn voor het probleem. Lang werd gedacht dat deze “MouseJack” kwetsbaarheid werd opgelost door Logitech, maar nu blijkt dat de Ufinying dongles van Logitech nog steeds kwetsbaar zijn voor deze (en andere) aanvallen, aldus berichtgeving van veiligheidsonderzoeker Marcus Mengs.

Kwetsbare adapters nog steeds in omloop

Sean Hollister zocht verduidelijking bij Logitech en die gaven toe dat de kwetsbare dongles nooit werden teruggeroepen en dat deze dus nog steeds in de omloop zijn. Zelfs bij nieuw gekochte apparaten, kan het zijn dat je nog een kwetsbare dongle gebruikt.

Logitech raadt gebruikers aan om de software bij te werken en zo de kwetsbaarheden te mitigeren. Op een hulppagina van het bedrijf vind je hoe je precies de Unifying receiver kan bijwerken. Wie een G9000 gaming muis heeft, zal een extra update moeten doen. Verder meldt Logitech dat een aanval via de Unifying-hardware onwaarschijnlijk is, aangezien de hacker zich in de directe nabijheid van het slachtoffer moet bevinden.