chips

Chips for everybody!

Toyota begint ook chips te maken, en slaat daarvoor de handen in elkaar met autofabrikant Denso. Samen richten de twee bedrijven een nieuwe onderneming op, die zich uitsluitend zal focussen op de productie van chips.

Het doel is om semiconductoren te ontwikkelen voor het gebruik in de auto-industrie, meerbepaald voor zelfrijdende auto’s. Volgens Reuters zou de nieuwe onderneming in eerste instantie aan Denso toebehoren. Het bedrijf zou daarbij 51 procent van de aandelen in handen hebben, terwijl Toyota de overige 49 procent krijgt.

Denso en Toyota hopen hun onderneming volgend jaar te lanceren – als het voorstel wordt goedgekeurd door de antitrustautoriteiten tenminste. Het nieuwe bedrijf kreeg een investering van 50 miljoen yen en krijgt ook meteen een team van 500 werknemers ter beschikking gesteld.

Toyota is eigenaar van 24 procent van Denso, dat al jarenlange ervaring aan de dag kan leggen op in de productie van state of the art onderdelen voor Toyota en Lexus. Vorig jaar beslisten de twee bedrijven dat Denso steeds meer de productie van elektronische chips op zich zou beginnen nemen.

Autonome wagens zijn een sterk groeiende markt, en computerkracht is een belangrijke bouwsteun voor de laatste nieuwe ontwikkelingen. Met voldoende concurrenten uit de hardware-industrie, zoals Intel en Nvidia, neemt Toyota nu de uitdaging aan om zijn eigen computersystemen voor autonome wagens te ontwikkelen.