Nieuws

Belgische overheid investeert fors in Antwerps dronebedrijf

Het Antwerpse dronebedrijf Unifly krijgt de steun van de Belgische Overheid.

Het Antwerpse Unifly doet het de laatste tijd behoorlijk goed. In december vorig jaar wist het nieuwbakken bedrijf nog een 14,6 miljoen euro binnen te halen. Investeerders waren onder andere de Duitse luchtverkeersleider DFS, die met 23,3 procent van de aandelen de belangrijkste investeerder werd van Unifly.

In december vorig jaar voerde het Antwerpse Unifly een stevige kapitaalronde door: het haalde 14,6 miljoen euro op bij de Duitse luchtverkeersleider DFS en bestaande aandeelhouders. DFS kreeg zo meteen een belang van 23,3 procent in Unifly.

Nu ziet ook de financiële afdeling van de federale regering, FPIM een goede kans in Unifly. Het FPIM investeert nu namelijk 2 miljoen euro in Unify, iets wat CEO Marc Kegelaers omschrijft als een “belangrijke verankering in de Belgische economie.

Met Unifly kan het steeds toenemend droneverkeer opgevolgd worden. Het bedrijf biedt een handig platform waarop je drones kan traceren, wat voor meer afstemming met de rest van het luchtverkeer moet zorgen.

CEO Kegelaers sluit echter niet uit dat Unifly in de toekomst ook nog andere bewegende objecten te traceren, zoals zelfrijdende auto’s of vliegende taxi’s. Benieuwd wanneer die er zitten aan te komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business