Nieuws

Trump laat handelsverbod met Huawei gedeeltelijk vallen

De Amerikaanse president Donald Trump liet tijdens zijn bezoek in Japan en China weten dat hij het handelsverbod met Huawei gedeeltelijk opschort.

De Amerikaanse president Donald Trump was dit weekend op bezoek in China. Daar had hij een gesprek met de Chinese president Xi Jinping.

Handelsverbod gedeeltelijk weg

“Amerikaanse bedrijven mogen hun materiaal verkopen aan Huawei” zei de president op een samenkomst van de G20 in Osaka, Japan. Hij verduidelijkt wel dat het enkel gaat over materiaal waarbij zich geen nationaal veiligheidsrisico vormt.

Helaas zijn er geen extra details vrijgekomen na de vergadering. Intussen staan er naast Huawei nog 70 andere bedrijven op de Enity List van de Amerikaanse overheid. Het is dus niet duidelijk of ook daar bepaalde regels wegvallen.

Sinds mei gold er vanuit de Amerikaanse overheid een streng handelsverbod tussen Amerikaanse bedrijven en Huawei. Dat heeft als gevolg dat Huawei zijn smartphoneproductie moest minderen, dat het bedrijf een stuk lagere inkomst inschatte en dat het met een alternatieve OS op de markt moest komen omdat Google zijn licentie had teruggetrokken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business