Nieuws

Apple bevestigt overname Drive.ai voor autonome wagen

Apple bevestigde vandaag de overname van Drive.ai. Daarmee haalt het op slag tientallen ingenieurs in huis, vermoedelijk voor de ontwikkeling van zijn eigen autonome Apple Car.

Daar komen de geruchten rond Apple Car weer. Apple bevestigde vandaag de overname rond Drive.ai. Dat bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van autonome wagens.

Apple Car > zelfrijdende taxi

Drive.ai zou gelegen zijn in Mountain View op slechts een paar kilometer van Apple zelf. Voor de duidelijkheid: de Amerikaanse iPhone-producent heeft eigenlijk de ingenieurs binnengehaald en niet echt de merknaam.

Met deze overname heeft het bedrijf een aantal zeer slimme ingenieurs in huis gehaald die Apple naar verluid moeten helpen bij de ontwikkeling van zijn Apple Car. Drive.ai is begonnen met een studentenproject in 2015 aan Stanford University. Niet veel later in 2018 werden de eerste testritten al uitgevoerd in Texas.

Drive.ai

Testgebruikers kregen de mogelijkheid om via een applicatie een busje aan te vragen en hen van A naar B te laten vervoeren zonder bestuurder. Zoals eerder vermeld is het niet echt duidelijk wat Apple hiermee wil gaan doen, maar we vermoeden allemaal dat dit in lijn ligt met de ontwikkeling van zijn eigen Apple Car.

Het busje ziet er misschien niet super futuristisch uit, maar het zit boordevol technologie. Aan de buitenkanten hangen een aantal panelen waarmee het busje communiceert met wandelaars of andere auto’s op de weg. Op het dak staan twee enorme sensoren die constant de omgeving scannen. Als passagier kan je ook gemakkelijk meekijken met wat het busje ziet.

Aan de hand van schermpjes langs de buitenkant communiceert het busje met voetgangers en automobilisten.

Project Titan

Hoewel Tim Cook in 2016 communiceerde dat zijn bedrijf niet bezig was met de ontwikkeling van een autonome wagen, maakt de CEO er nu ook geen geheim van om te zeggen dat Drive.ai de moeder van alle AI-projecten is. Komt dat even goed uit zeg.

Het is ook al sinds 2016 dat er gesproken wordt over Project Titan, maar dat blijft een vaag verhaal dat voornamelijk uit geruchten bestaat. In ieder geval heeft de iPhone-producent nog een lange weg te gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business