San Francisco heeft gisteren een wet gestemd die e-sigaretten volledig moet bannen uit de stad. Dat zorgt voor opschudding bij vapers en producenten.

Advertentie

Gisteren heeft het stadsbestuur van de Amerikaanse stad San Francisco gestemd om e-sigaretten te bannen uit de stad.

Eerste stad in de VS

San Francisco zou met de ban van e-sigaretten de eerste stad worden die zo’n ultieme poging doet om jongeren het roken te ontraden. Gisteren was de stemming, de nieuwe wet heeft het dus gehaald. Vanaf gisteren heeft de burgemeester London Breed tien dagen de tijd om deze nieuwe wet goed te keuren.

Al is dat slechts een formaliteit aangezien de burgemeester eerder al liet weten dat ze helemaal achter de nieuwe wetgeving stond.

Juul

Zoals je al kan bedenken zijn de meeste e-sigaretproducenten hier niet blij mee. En dan voornamelijk producent Juul. San Francisco is Juul’s thuisstad, het bedrijf heeft zonet een gebouw van 28 verdiepingen gekocht om zijn personeel in kwijt te kunnen. Het bedrijf is de laatste jaren enorm geboomd.

Het bedrijf heeft al laten weten dat het zeker niet akkoord gaat met de nieuwe wetgeving. Het begrijpt echter wel dat de overheid jongeren wil weghouden van het roken. Daarom pleit de e-sigaretproducent voor een verantwoorde wetgeving die volwassenen wel de kans moet geven om zelf te kiezen wat ze willen doen.

Voorgeschiedenis

Juul zou volgens bepaalde bronnen zich altijd al hard gefocust hebben op de jongere doelgroep. En dat kan zo niet langer vindt de FDA.

Juul ligt al langer onder vuur bij de FDA. Vorig jaar nog deed de Amerikaanse toezichthouder een inval op het bedrijf. Sindsdien is het bedrijf gestopt met de verkoop van een aantal specifieke smaken en advertenties op sociale mediakanalen.

Advertentie