DJI Matrice 200 - ADS-B

DJI lanceert vandaag een extra veilig platform voor overheidsinstellingen. Data kan niet van de drone en DJI heeft een aantal extra veiligheidsfeatures ingevoerd.

Advertentie

Dronebouwer DJI heeft een nieuw platform gelanceerd voor overheden. Het platform heet ‘DJI Government Edition’ en is extra beveiligd.

Concreet wil dat zeggen dat alle data die door en op de drone wordt verzameld ook op de drone blijft. De data verlaat de drone dus op geen enkele manier waardoor alles extra veilig blijft.

“Wat begon als een hobby voor veel mensen is door de jaren heen gegroeid tot een belangrijke tool voor bedrijven en overheden.”

Verschil met consumentendrones

De nieuwe Government Edition verschilt met zijn consumentendrones op 4 grote vlakken:

  1. De ‘Local Data Mode’ staat standaard geactiveerd en kan niet uitgezet worden. Op die manier kan er dus geen data verdwijnen of gestolen worden naar andere apparaten en via internet.
  2. De drones zijn uitgerust met ‘custom firmware’. Concreet wil dat zeggen dat de overheidsinstellingen de mogelijkheid hebben om de firmware op het toestel zelf eerst te controleren en aan te passen aan eigen systemen.
  3. Bovendien heeft DJI het onmogelijk gemaakt om de drones met andere controllers te laten koppelen. Ook op die manier kan een toestel niet gekaapt worden of iets dergelijks.
  4. Als laatste wordt de drone ook niet geactiveerd via de systemen van DJI. Zo weet ook DJI niets af van de drone en zijn data.

In het onderstaande filmpje geeft DJI extra uitleg bij zijn nieuwe platform.

DJI stelt dat steeds meer overheidsinstellingen gebruik maken van hun drones. Volgens het bedrijf vonden in 2018 meer dan tienduizend dronevluchten plaats die hielpen bij de inspectie van infrastructuur, landbouw of zelfs natuurrampen.

Eerder in mei werd DJI nog ‘indirect’ geviseerd door de Amerikaanse Homeland Security. Dit vernieuwde platform kan ook een antwoord zijn om beter te voldoen aan de eisen.

Advertentie