Door de tegenvallende iPhone-verkoop heeft Apple minder OLED-panelen afgenomen bij Samsung dan voorzien. Die laatste vraagt nu een boete.

Advertentie

Voor zijn nieuwe iPhone-X generatie doet Apple beroep op de OLED-panelen van Samsung Display. Apple heeft daarvoor een grote bestelling gedaan, maar zou uiteindelijk minder OLED-panelen hebben afgenomen dan voorzien. We lezen al een tijdje dat de verkoop van iPhones achteruit gaat, en dit zou wel eens een indicatie kunnen zijn voor die tegenvallende verkoop.

Nieuwe OLED-fabriek

Om de vraag van Apple bij te houden heeft Samsung Display een splinternieuwe fabriek gebouwd. Maar door de tegenvallende afname verlaagt natuurlijk het rendement van die nieuwe fabriek. Bovendien ligt de fabriek de helft van de tijd stil. En wel om die reden vraagt Samsung nu een boete wegens de te weinig afgenomen OLED-panelen. Volgens het Zuid-Koreaanse ETNews zouden beide fabrieken daarvoor al in gesprek zijn met elkaar.

Samsung vraagt meer dan 100 miljoen euro boete aan Apple.

Boete van 100 miljoen

Samsung zou een boete vragen van honderden miljarden Zuid-Koreaanse Won. Omgerekend gaat het dan om honderden miljoenen euro’s. Wat uiteraard nog steeds veel is. De Amerikaanse iPhone-producent zou niet akkoord gaan.

Advertentie