Volkswagen lanceert zijn eigen besturingssysteem: VW.OS. Tegen 2025 moet 60% van alle wagens uitgerust zijn met dit nieuwe cloudplatform.

Advertentie

Ook de automotive-sector kan natuurlijk niet achter blijven in de toenemende digitalisering van onze wereld. Auto’s worden elk jaar al meer en meer uitgerust met veiligheidssnufjes of entertainment-pakketten waarvan we het laatste nog niet gezien hebben.

En net om die reden werkt Volkswagen aan een eigen besturingssysteem voor al zijn wagens. Het nieuwe platform zou vw.os gaan heten en tegen 2025 wil de Duitse autofabrikant 60 procent van zijn wagenpark uitgerust hebben met de nieuwe vw.os.

Nieuw departement: Car.Software

Om dat klaar te spelen heeft het bedrjif een nieuw departement ontwikkelt: Car.Software, waarbij in 2025 bijna vijfduizend mensen moeten werken. Naast het nieuwe besturingssysteem zou de fabrikant ook Volkswagen Automotive Cloud willen toevoegen aan zijn wagenpark. Daarvoor zou Volkswagen samenwerken met Microsoft, maar echte details zijn hierover niet bekend.

Deze sterke innovatiegolf heeft uiteraard tal van voordelen. Zo zal De VW-Groep een groot ecosysteem rond zijn platform gaan bouwen waardoor het wereldwijd al zijn ‘connected auto’s’ kan gaan verbinden met zijn uniforme softwareplatform.

Eerder dit jaar lanceerde Volkswagen de zijn nieuwe ID.3. Het eerste model van zijn generatie ‘connected auto’s’ die volledig elektrisch zijn. Verwacht wordt dat dit ook het eerste model zal zijn dat op VW’s nieuwe OS zal draaien.