Nieuws

Huawei-laptops opnieuw beschikbaar in Microsoft Store

De laptops van Huawei zijn dan toch opnieuw beschikbaar in de Microsoft Store, al is dat misschien niet lang het geval.

Toen het nieuws verscheen dat Huawei niet langer het Android-besturingssysteem mag gebruiken voor zijn smartphones, kwam daar al snel een tweede slag in het gezicht van Huawei bij. Microsoft zou hen immers niet meer toelaten om Windows te gebruiken voor hun Matebook laptops, waarvan de eerste generatie vorige jaar met succes verscheen. De Huawei-laptops verdwenen vervolgens ook uit de Microsoft Store, maar verschenen gisteren dan toch plots terug in het aanbod.

Volgens een aandachtige Twitteraar zijn zowel de gewone Matebook als de MateBook 13 en MateBook X Pro opnieuw te verkrijgen in de (Amerikaanse) webwinkel van Microsoft, hoewel de MateBook X Pro momenteel wel niet op voorraad is. Microsoft heeft nooit een officiële reden gegeven voor het verwijderen van de laptops uit hun webwinkel, maar reageerde nu toch met een verklaring aan The Verge.

Wij evalueren continu de vele ingewikkelde zakelijke, technische en wettelijke moeilijkheden die stemmen uit de beslissing van het Amerikaanse Department of Commerce’s Export Administration Regulations om Huawei op de Entity List te plaatsen. Bijgevolg hebben we besloten om de verkoop van onze huidige voorraad Huawei-apparaten verder te zetten.

Opvallend is dat Microsoft het hier specifiek heeft over de huidige voorraad laptops en zwijgt over toekomstige modellen. Al hoeft het bedrijf daar weinig over te zeggen, want vorige week kwamen we al (onofficieel) te weten dat Huawei zijn leveranciers heeft gevraagd om de aanvoer van laptoponderdelen stop te zetten en ook de ontwikkeling van een nieuwe Matebook zou stilgelegd zijn.

Wie momenteel een Huawei-laptop heeft, zal wel gewoon updates blijven ontvangen voor zijn Windows-installatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business