Huawei bereidt zich voor op een daling in de smartphoneverkoop van 40 tot 60%. Kan de verkoop van de Honor 20 nog iets redden in Europa?


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Bloomberg schreef zondag dat Huawei intern rekening houdt met een daling van zijn smartphoneverkoop tot wel 60%.  Na het handelsverbod van de VS lijkt het realistisch van de Chinese smartphonemaker om hier rekening mee te houden. Toch heeft het bedrijf nog hoop.

In 2018 leverde Huawei nog meer dan 200 miljoen smartphones af. Maar volgens de verkoop- en marketingmanagers van het bedrijf zal de verkoop serieus dalen. Om die daling tegen te gaan hoopt het bedrijf op een positieve lancering van de Honor 20 op 21 juni in Europa. Mochten de eerste verkoopresultaten tegenslagen, dan haalt het bedrijf de Honor 20 meteen weer van de markt. Bloomberg stelt dat de twee grootste Franse telecomoperatoren het toestel al niet gaan aanbieden.

De verkoop van de Honor 20 zou 21 juni in Europa starten.

Chinese markt wordt prioriteit

Bovendien zal de smartphonefabrikant in 2019 dubbel zoveel inzetten op de Chinese markt. Dat zou het verlies aan de overkant kunnen compenseren. Daarnaast werkt het bedrijf hard aan eigen oplossingen. Zo kwamen we vorige week nog te weten dat Huawei in oktober al de eerste smartphones met eigen OS ‘Hongmeng/Ark OS’ zou lanceren.