Nieuws

Welkom in Zonnepark: 100 hectare vol zonnepanelen

Nyrstar opende gisteren zijn zonnepark vnan 100 hectare gevuld met meer dan 300.00 zonnepanelen. Daarmee kan het bedrijf zich voorzien van elektriciteit.

In Lommel, Limburg is gisteren een splinternieuw zonnepark geopend. Het Kristal Solar Park heeft een oppervlakte van 100 hectare waarop meer dan 300.000 zonnepanelen staan te blinken.

De panelen kunnen jaarlijks zo’n 85.000 MWh genereren en kan daarmee 25.000 gezinnen voorzien van elektriciteit. Het bedrijf hierachter is het Belgische Nyrstar. Dat bedrijf is oorspronkelijk gespecialiseerd in zink en lood, en gaat het zonnepark gebruiken voor zijn eigen zinkproductie. Guido Janssen van Nyrstar zegt daarover: “via een directe lijn tussen het zonnepark en onze technische installaties zal onze zinksmelter alle elektriciteit van de zonnepanelen afnemen”. Een heel mooi initiatief dus.

Echter is het niet de bedoeling dat de opgewekte energie wordt gebruikt door particulieren. Wel is het doel dat in de toekomst meer bedrijven van dit zonnepark gaan gebruikmaken.

Nyrstar is één van de grootste zinkproducenten ter wereld.

Niet de grootste

Zonnepark in Lommel kan zich wel niet het grootste van Europa noemen. In Groningen bevindt zich namelijk een zonnepark met 320.000 zonnepanelen op zo’n 117 hectare. Ook webwinkel Coolblue heeft sinds vorige jaar het dak van zijn grootste magazijn in Tilburg opgevuld met zonnepanelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business