Unknown caller

Als er iets is waar we een hekel aan hebben, dan is het dat we gestoord worden door ongewenste telefoonoproepen en geheime nummers. IOS 13 maakt daar alvast een einde aan. 

Advertentie

Wanneer je wordt opgebeld door een onbekend nummer, weet je eigenlijk dat het om een commercieel praatje zal gaan, maar je nieuwsgierigheid is vaak net te sterk om het telefoontje zomaar te laten gaan. Al snel merk je echter dat het inderdaad je bank is die je belt om je wat aan te smeren en je neemt jezelf voor om nooit meer in te gaan op de oproep van een onbekend nummer. Klinkt dat bekend?

In iOS 13 zal Apple een nieuwe functionaliteit voorzien genaamd “Silence unknown callers”. Deze optie kan worden in- of uitgeschakeld en zorgt ervoor dat oproepen van onbekende nummers rechtstreeks naar voicemail worden gestuurd. Apple maakt gebruik van Siri-intelligentie om te kijken of een bepaald nummer voorkomt in je contacten, mails of berichten. Als dit zo is, zal de oproep worden doorgelaten, maar in alle andere gevallen zal de beller rechtstreeks verbonden worden met voicemail. De telefoon zal zelfs niet eens overgaan of oplichten.

Als je dus hebt gemaild met iemand die zijn nummer in een handtekening heeft staan en deze persoon belt je, dan zal deze oproep doorgaan omdat Siri dit nummer herkent uit een van je mails. Je hoeft dus niet voor iedereen meteen een contact aan te maken opdat ze je zouden kunnen bellen.

Advertentie