Huawei P30 Pro - 4

Huawei kan het eens gebruiken om goed nieuws te horen, maar dat zit er voorlopig nog niet aan te komen. De SD Association verbreekt nu ook de samenwerking met de Chinese fabrikant. 

Advertentie

Wanneer je een budgetsmartphone koopt, dan beschikt die vaak over minder intern opslaggeheugen. Gelukkig kan je dat geheugen later nog uitbreiden met een SD-kaart. Bij Huawei-smartphones zal dat echter niet meer het geval zijn, want de SD Association is de laatste nieuwe partij die de banden met Huawei verbreekt.

De SD Association ontwikkelt en autoriseert de standaarden voor SD-opslag en producten. Aangezien de samenwerking met Huawei nu wordt stopgezet, betekent dat dat het bedrijf geen smartphones met een SD-slot meer kan produceren.

NM-geheugenkaarten

Huawei was sowieso al geen voorstander meer van klassieke MicroSD-kaartjes, want het bedrijf ontwikkelde zijn eigen Nano Memory (NM)-kaartjes. Deze worden onder andere gebruikt in de Mate 20 en Mate 20 Pro. Het is dus – net zoals bij elke andere nieuwe tegenslag voor Huawei – afwachten in welke mate dit nieuwe feit impact zal hebben op Huawei.

Advertentie