spotify car thing

Spotify heeft nog nooit eigen hardware gelanceerd, maar doet dat nu uitzonderlijk wel voor een experiment.


Dagelijks spenderen we heel wat tijd achter het stuur. Die tijd wordt vaak opgeleukt met leuke muziek en tegenwoordig ook steeds vaker met podcasts. Met andere woorden: er is een grote kans dat je Spotify gebruikt in je auto. Dat beseft de streamingdienst ook en daarom doet het bedrijf nu onderzoek naar het luistergedrag in de auto.

Hiervoor heeft het Car Thing ontworpen, een spraakgestuurd apparaat om muziek en podcasts te luisteren. In een nieuwsbericht laat Spotify echter weten dat het niet zijn intentie is om hardware te ontwikkelen. Met het apparaat – dat het uitdeelt bij geselecteerde Premium-leden in de Verenigde Staten – wil de streamingdienst vooral inzicht krijgen in hoe mensen muziek en podcasts luisteren in de auto. Door die inzichten, kan het bedrijf vervolgens zijn platform hier beter op afstemmen.

Spotify is geen hardwarebedrijf

Spotify heeft dus niet meteen de intentie om Car Thing beschikbaar te maken voor het brede publiek. Het bedrijf meldt dat het de inzichten gewoon wil gebruiken om een betere ervaring naar klanten te bieden. Verder zegt het bedrijf ook dat er in de toekomst waarschijnlijk nog meer spraakgestuurde experimenten zullen volgen, zoals met ‘Voice Thing’ en ‘Home Thing’.