Microsoft Edge Apple MacOS

Mac-gebruikers die eens een keer iets anders willen, kunnen vanaf nu Microsoft Edge voor MacOS uitproberen via de Windows Insider-website.


MacOS-gebruikers kunnen sinds vandaag een testversie van Microsoft Edge downloaden, de nieuwe (oude) browser van Microsoft die helemaal opnieuw is opgebouwd met het Chromium open source-project, dat onder andere gebruikt wordt voor Google Chrome, als basis. De testversie is verkrijgbaar via Windows Insider.

Exclusieve Mac tweaks

Vorige maand verschenen de eerste testversies voor Windows 10 al en eerder deze maand werd er bekendgemaakt dat Edge er ook zit aan te komen voor MacOS. Microsoft wil met deze versie dezelfde surfervaring aanbieden als in Windows, met uitzondering van kleine optimalisaties die de gebruikservaring typisch Mac moeten maken. Denk daarbij aan tweaks aan de gebruikersinterface en meer bepaald zaken zoals lettertypes, menu’s en sneltoetsen.

Daarbovenop gaat Microsoft in Edge voor Mac ook enkele dingen toevoegen die exclusief zijn voor het besturingssysteem van Apple. Ondersteuning voor de Touch Bar is er daar één van, waardoor je nu zonder problemen van tab kan wisselen en video’s kan bedienen (afspelen, pauzeren, volume aanpassen…). Ook vertrouwde trackpad gebaren worden ondersteund.


Waar Microsoft Edge voor Mac downloaden?

Zoals gezegd is Edge beschikbaar via de website van Microsoft Edge Insider en daar wordt nu ook het ‘Canary Channel’ beschikbaar gemaakt voor MacOS, dat dagelijkse updates zal voorzien voor geïnteresseerde gebruikers. Microsoft belooft ook dat het zogenaamde ‘Dev Channel’ weldra beschikbaar komt voor MacOS, dat voorziet in wekelijkse updates. Een datum voor de lancering van de publieke betaversie van Microsoft Edge is er voorlopig nog niet.

Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.