SpaceX

Het is geen goede week voor Elon.

Advertentie

De lancering van een SpaceX-raket die eerder al eens geschrapt was omwille van slechte weersomstandigheden, is donderdag opnieuw uitgesteld voor “een week ofzo” om zo de satellietsoftware nog te updaten en “om alles te driedubbelchecken”. Zo liet het raketbedrijf van Elon Musk weten.

De vertraagde missie is bedoeld om een nieuwe lading van 60 satellieten in de korte baan rond de aarde te brengen. Dat gebeurt in het kader van de nieuwe Starlink-dienst voor globaal internet die Musk wil aanbieden.

De Falcon 9-raket en de satellietcargo zouden normaal gezien woensdag gelanceerd worden vanuit Cape Canaveral Air Force Station in Florida, maar SpaceX stelde die vlucht dus uit omwille van sterke wind boven de lanceringssite.

De lancering werd dus opnieuw ingepland voor donderdagavond, en SpaceX liet ’s middags nog via Twitter weten dat “de Starlink en de Falcon 9 er goed uitzagen”, en dat “wind zelfs goed is voor de lancering”. Uren later moest SpaceX daar toch op terugkomen, en liet het – wederom – via Twitter weten dat de missie was uitgesteld.

SpaceX gaf geen verdere uitleg over het hoe en waarom de lancering was uitgesteld.

Advertentie