Microsoft

Dat doet de technologiegigant om personen met een handicap te helpen.

Advertentie

Vandaag is de achtste editie van de jaarlijkse Global Accesibility Awareness Day, waar ruchtbaarheid wordt gecreëerd omtrent handicaps en toegankelijkheid. Voor het tweede jaar op rij, deelt Microsoft nu ook prijzen uit aan AI-projecten die de wereld een tikje inclusiever maken. De beurzen kaderen in een vijfjarig initiatief van Microsoft waarbij 25 miljoen dollar zal worden geïnvesteerd in AI-aangestuurde toegankelijkheidstools. Dit jaar zullen er zeven gelukkigen een beurs krijgen. Daarnaast krijgen ze ook gratis toegang tot het Azure AI-platform en zal Microsoft hen bijstaan met de technische ondersteuning. 

Eén van de projecten wil een draagbare kap ontwikkelen die de EEG-data van een persoon uitleest en die daarna naar de cloud doorstuurt om te waarschuwen voor een eventuele epilepsie-aanval. Andere tool helpen dan weer met een verminderd zicht. 

Dit jaar mogen de volgende organisaties zich gelukkig prijzen; University of California, Berkeley; Massachusetts Eye and Ear, Voiceitt in Israel Birmingham City UniversityUniversity of Sydney,  Pison Technology of Boston, en Our Ability.  

Advertentie