PRF Mouse Wireless

Naast gewone computermuizen bestaan er ook ergonomische computermuizen. Sommigen vinden deze er gewoon raar uitzien, maar ik vind ze vooral comfortabel. Is dat bij de PRF Mouse Wireless ook zo?

Advertentie

Ergonomische muizen blijven soms nog een heikel punt voor computergebruikers. Ik heb het gevoel dat deze muizen onterecht afgeschreven worden door hun afwijkende ontwerp, terwijl dat net de reden moet zijn waarom je er eentje zou aanschaffen. Ikzelf maak op mijn werk dan ook gebruik van een ergonomische muis, terwijl mijn collega’s het houden bij traditionele varianten. Ik was dan ook blij om mijn oude vertrouwde muis even in te wisselen voor de PRF Mouse Wireless van Bakker Elkhuizen.

Functioneel ontwerp

Het belangrijkste bij een ergonomische muis is zonder twijfel het ontwerp. En dan gaat het hier niet om een strak design of eventuele strelingen voor het oog, maar om het gebruikscomfort. De PRF Mouse, waarbij PRF staat voor performance, combineert weliswaar beide aspecten. Het ontwerp met afgeronde randen, glanzende muisknoppen en goed geplaatste rustplaatsen voor je vingers oogt niet alleen mooi, maar is ook functioneel. Als je de draadloze muis vastneemt, liggen je wijsvinger en middelvinger op de muisknoppen en rusten je ringvinger en pink daaronder. Je duim zit aan de linkerkant, onder de knoppen om een (web)pagina verder of terug te gaan. Het is dan ook geen zoekwerk om je hand correct op de muis te plaatsen. Je neemt de muis uit jezelf op de juiste manier vast, waardoor ook de overgang van een normale muis naar de PRF Mouse vlot moet verlopen.

Verbeterpuntjes

Qua design is de PRF Mouse een schot in de roos, maar op andere vlakken kan het zijn pijlen echter nog wat beter richten. De muis is namelijk draadloos, maar niet oplaadbaar. Vaak gebeurt het ook dat het dan mogelijk is om muis te blijven gebruiken door de oplaadkabel in je pc in te voeren, maar ook dat is hier niet van toepassing. De batterijduur van muizen mag dan wel enorm zijn, maar de kans dat ik geen nieuwe batterij bij de hand heb wanneer deze leeg is, is redelijk groot. Daarnaast is het mogelijk om drie cursorsnelheden (800/1200/1600 DPI) te kiezen met de handige knop onder het scrolwiel, maar het was nog fijner geweest als ik die snelheden handmatig kon instellen.

Advertentie