Nieuws

Beursgang Uber: Aandeel daalt 7,6 procent

De beursgang van Uber is niet verlopen zoals het bedrijf gehoopt had. Het aandeel daalde al snel en kwam sindsdien niet meer boven het introductiebedrag uit.

De beursgang van Uber op de New York Stock Exchange verliep voor het Amerikaanse bedrijf niet zoals gehoopt. Het aandeel van de ride-sharingdienst zakte sinds de introductie immers met 7,6 procent. Desondanks heeft het bedrijf nog steeds een marktwaarde van 77 miljard dollar en is de beursgang  hoe dan ook één van de grootste in de geschiedenis.

Uber werd geschat op een waarde van 72 miljard dollar voor zijn beursgang en besloot vervolgens om zijn aandeel op 45 dollar te plaatsen. Dat kwam neer op een marktwaarde van 82,4 miljard dollar. De prijs zakte echter en bij de opening van de beurzen stond de teller nog op 42 dollar per stuk. Momenteel is het aandeel verder gezakt tot 41,57 dollar. Een daling van 7,6 procent.

Het kan echter nog alle kanten uit met het aandeel van Uber. Hopelijk gaat het niet de kant op van Lyft, dat naar de beurs stapte in maart van dit jaar. Het Lyft-aandeel is al een hele week in vrije val nadat het bedrijf een kwartaalverlies van meer dan 1 miljard bekendmaakte. De introductie van Uber hielp ongetwijfeld ook niet.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business