Hooggerechtshof New York behoudt minimumloon chauffeurs

Lyft vangt bot met zijn aanvraag naar de afschaffing van een minimumloon voor chauffeurs.

Het hooggerechtshof van New York heeft vandaag een uitspraak gedaan over het minimumloon voor chauffeurs van taxiplatformen zoals Lyft. Lyft had dat minimumbedrag aangevochten, maar ving bot. De uitspraak van het hooggerechtshof zorgt er voor dat de minimumvergoeding voor taxichauffeurs op 17,22 dollar netto blijft liggen.

Een woordvoerder van Lyft liet weten dat Lyt niet tevreden was met de uitspraak: “De uitspraak zorgt ervoor dat chauffeurs minder kansen krijgen om te verdienen. We zullen blijven vechten voor de beste chauffeurervaring in New York.”

Lyft houdt wel vol dat het zich zeker niet verzet tegen minimumlonen en ‘steunt’ dergelijke initiatieven wel, maar vindt de uitspraak misplaatst. Volgens Lyft zou de uitspraak ertoe kunnen leiden dat er minder ritjes zullen uitgevoerd worden, aangezien de nieuwe regels stipuleren dat chauffeurs per rit betaald worden. Dat zou kunnen leiden tot minder ‘echt’ loon voor chauffeurs. Het kan daarnaast ook kortere en tragere trips in de hand werken. Lyft meent ook dat de uitspraak wel erg voordelig is voor Uber, dat al 60 procent van de markt in New York in handen heeft. Dat maakt het volgens Lyft moeilijker om voet aan wal te krijgen in de hele regio.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business