Huawei brengt Android 9.0 Pie uit voor de P10 en Honor 8X

Na smartphones, tablets en laptops kan je binnenkort ook televisies van Huawei verwachten, inclusief 8K én 5G. Begin alvast maar te sparen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Volgens bronnen van technologiewebsite Nikkei, werkt de Chinese telekomproducent Huawei aan een eerste televisie. Het zou gaan om een 8K-variant mét 5G die nog voor het einde van 2019 moet uitkomen. Huawei wil met andere woorden onmiddelijk indruk maken.

Volgens bronnen van Nikkei zou het gaan om een toestel met een ingebouwde 5G-modem die het mogelijk maakt om allerhande videocontent te streamen zonder dat er nood is aan een traditionele vaste lijn. Meer nog, het toestel zou zijn internetverbinding met andere apparaten in je huis kunnen delen.

Dat klinkt uiteraard allemaal leuk, maar we moeten ons hier toch een hoop vragen bij stellen. De eerste vraag gaat over de prijs. 8K-technologie staat nog in zijn kinderschoenen en het gaat momenteel nog steeds om een nichemarkt waarvoor je een premium zal betalen als je er deel van wil uitmaken. Zelfs al is dat niet langer het geval binnen enkele jaren, dan is er nog steeds de kostprijs van een 5G-verbinding. Belgische telekomoperatoren melken nu al elke eurocent uit hun klanten wanneer het gaat om 4G-verbindingen en daar zal waarschijnlijk weinig verandering in komen. Het idee dat we 8K-content via 5G gaan kunnen streamen lijkt dan ook vergezocht en moest het toch mogelijk zijn, dan bestaat de kans dat we tegen een datalimiet aanlopen na 1 aflevering van een tv-serie.

Voor Huawei is het echter niet meer dan logisch om zijn eerste stappen te zetten op de televisiemarkt. Het bedrijf bracht in 2018 zijn eerste laptops uit met de MateBook X en verdere expansie was dan ook te verwachten. Concurrenten zoals Samsung en Sony hebben immers al bewezen dat een breed gamma aan producten de sleutel tot succes is en Huawei weet duidelijk waar het met bezig is. Gisteren raakte bijvoorbeeld nog bekend dat het bedrijf nu de tweede grootste producent is van smartphones, na Samsung én voor Apple.

 

Gerelateerde artikelen