Facebook Messenger Dark Mode

Mensen die Facebook Stories gebruiken. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen?

Advertentie

Toen Snapchat zich op het hoogtepunt van zijn populariteit bevond werd de mogelijkheid om korte videoclips te delen met vrienden volop gekopieerd door andere socialemediaplatformen, waaronder Instagram en later ook Facebook. Deze laatste heeft nu de kaap van de 500 miljoen gebruikers overschreden.

Veel meer dan een slechte kopie van Instagram Stories is Facebook Stories eigenlijk niet, maar toch lijkt de functionaliteit op heel wat populariteit te kunnen rekenen van gebruikers over heel de wereld. Uiteraard is het belangrijk om deze cijfers met een korreltje zout te nemen, want het is relatief eenvoudig om per ongeluk op een van de stories in je Facebook-feed te tikken of klikken, ook al wil je ze absoluut niet zien.

Instagram heeft sinds januari evenveel actieve gebruikers en ook WhatsApp Status zou de kaap van de 500 miljoen gebruikers behaald hebben. Snapchat verbleekt bij deze cijfers en kondigde recent aan dat het ‘slechts’ 190 miljoen dagelijks actieve gebruikers heeft.

Facebook Stories lijkt trouwens enorm in trek bij adverteerders, zo liet Facebook COO Sheryl Sandberg weten. Drie miljoen bedrijven zouden al Stories advertenties op de verschillende platformen gekocht hebben.

 

Advertentie

Gerelateerde artikelen