Slack brengt nieuwe functies

Slack blijft zijn positie als een onmisbare app voor op het werk versterken, zo blijkt uit nieuws over een toekomstige update.

Advertentie

Slack heeft de voorbije jaren een enorme invloed gehad op de gemiddelde kantooromgeving en het bedrijf wil die trend simpelweg verderzetten. In een toekomstige update wil Slack e-mail en kalenders een belangrijk onderdeel maken van het platform. Recent introduceerde Slack ook al integratie voor Office 365.

Het is duidelijk dat Slack de manier waarop e-mail werkt wil gaan veranderen. Het platform zou de brug willen maken tussen chatberichten en onze digitale post. Dat wil men bij Slack doen door mensen die zich niet op Slack bevinden toch bereikbaar te maken voor gebruikers die zich wél op Slack bevinden. Dit wordt mogelijk gemaakt door nieuwe functionaliteit die je toelaat om mensen via het @-symbool te taggen en hen vanuit Slack een bericht te sturen, dat dan via e-mail wordt afgeleverd. Wanneer je contactpersoon een antwoord stuurt, verschijnt dit ook onmiddellijk in Slack. Uiteraard werkt dit alleen als alle gebruikers zich binnen dezelfde organisatie bevinden.

Verder wil Slack het makkelijker maken om je Slack-status te synchroniseren met je Outlook- of Gmail-kalender en wordt het platform slimmer in het ontdekken wanneer je het hebt over het inplannen van een meeting. Er komt ook ondersteuning voor Zoom, Hangouts en Webex videoconferenties.

De komende weken kunnen gebruikers al een update verwachten van de Slack-zoekmachine. Deze laat in mijn ervaring zeker nog wat te wensen over en met een nieuwe interface zou dit beter moeten gaan, zodat je sneller kan vinden wat je zoekt.

Slack gaat tenslotte ook een “workflow builder” introduceren die het gebruikers mogelijk moet maken om bepaalde routines in te stellen binnen Slack, zonder daarvoor kennis te moeten hebben van programmeren.

Advertentie