LG

Volgens een onbekende bron zou LG zijn smartphoneproductie in Zuid-Korea stopzetten en verplaatsen naar zijn bestaande fabriek in Vietnam.

Advertentie

In de wereld van Zuid-Koreaanse smartphonemerken woedde enkele jaren terug nog een hevige strijd tussen LG en Samsung. Intussen heeft Samsung de strijd duidelijk gewonnen en weet de smartphonetak van LG zich maar niet te herstellen.

Verschuiving naar Vietnam

Een onbekende bron heeft nu aan het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap gemeld dat LG de productie van zijn smartphones in zijn thuisland zou stoppen. Die productie zou dan verplaatst worden naar zijn bestaande fabriek in Vietnam in een poging om de verliesmakende smartphonetak te redden van de ondergang.

Als je je zou afvragen hoe slecht het precies gaat met de smartphones van LG, dan is hier het antwoord: de mobiele tak staat al voor zeven kwartalen op rij in het rood. Analisten voegen hieraan toe dat de sterke concurrentie in de tv-sector waarschijnlijk ook een negatieve impact heeft gehad op de inkomsten in het eerste kwartaal.

LG zelf heeft momenteel nog niet gereageerd op het gerucht. Zelfs zonder officiële bevestiging zien velen dit nieuws als het begin van het einde voor de smartphones van het Zuid-Koreaans bedrijf. Ikzelf sta hen bij in die mening. De smartphones zijn absoluut geen slechte toestellen, maar ‘gewoon goed’ is tegenwoordig niet meer genoeg om een smartphone aan de man te brengen.