netflix

Netflix zal een productiestudio oprichten in New York met kantoren in Manhattan en Brooklyn. Dat is een logische stap aangezien Netflix verschillende van zijn producties in New York filmt.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Een sterke aanwezigheid In New York  zou het bedrijf dus zeker geen windeieren leggen. 

De nieuwe kantoren zouden voor “honderden nieuwe jobs” moeten zorgen, waaronder 127 C-levels en jobs in productie en ontwikkeling. Volgens gouverneur Cuomo van New York zouden de nieuwe Netflix-kantoren moeten zorgen voor investeringen tot 100 miljard dollar over de komende vijf jaar.  

Logischerwijze zijn er ook heel wat financiële voordelen verbonden aan de zet. De staat New York biedt Netflix een belastingkrediet van 4 miljoen dollar voor de komende 10 jaar. Dat krediet is echter afhankelijk van de Netflix’ belofte om 127 nieuwe kantoorjobs te creëren. 

Met de opening van nieuwe kantoren in New York, tapt Netflix ook het potentieel van de New Yorkse entertainmentindustrie aan. Het bedrijf zal dus niet lang en ver moeten zoeken voor acteer- en productietalent. Daarnaast onderstreept de zet ook nog eens dat Netflix sterk inzet op de productie van films, en niet enkel streaming an sich. Eerder kocht het bedrijf zijn eerste filmproductiecomplex. 

Voor New York is dit ook een mooie economische kans. Eerder dit jaar trok namelijk Amazon zich nog terug van de plannen om een hoofdkwartier op te richten in New York. Netflix biedt dan misschien niet evenveel jobmogelijkheden als dat bij Amazon mogelijk had kunnen zijn, maar het toont wel aan dat grote technologiebedrijven nog steeds een opvallende interesse vertonen in New York.