Microsoft Surface Hub 2S - 1

Microsoft heeft met de Surface Hub 2S een uitgebreid interactief whiteboard in handen. In New York liet het een nieuwe 85-inch variant zien, terwijl de 50-inch versie vanaf juni te koop zal zijn.


Een ‘echt’ whiteboard zal je nog maar al te vaak terugvinden in een vergaderruimte. Technologie is echter steeds vaker het keyword, ook voor bedrijfsomgevingen. In 2016 leverde Microsoft al de eerste versie van het interactieve en slimme ‘whiteboard’. Pas in 2018 liet Microsoft weten bezig te zijn met een opvolger. Deze zal verschijnen in de vorm van de Surface Hub 2. Tot op heden was de Hub 2 gelanceerd in een 50-inch variant. Microsoft hield op woensdag een evenement in New York om een grotere versie van de Surface Hub 2S te lanceren. De grote versie meet maar liefst 85-inch diagonaal.

Microsoft Surface Hub 2S

Dat is niet de enige informatie die Microsoft voor ons had tijdens het evenement. Waar de Surface Hub 2X pas in 2020 verkocht zal worden, brengt Microsoft de Surface Hub 2S dit jaar al op de markt. In juni om precies te zijn. Je mist dan wel uit op je mogelijkheid om het scherm te draaien, evenals dat de software van het interactieve scherm wat verouderd zal zijn. Toch krijgen organisaties met de Hub 2S al een behoorlijk uit de kluiten gewassen tablet. Zo geeft Microsoft aan dat het 4K+-scherm aan de precisiestandaarden van tablets voldoet. Het is bij de 85-inch versie verrassend om te zien dat het een 16:9-beeldverhouding heeft, wat in sterk contrast staat met de 3:2-verhouding van het 50-inch-model.

Microsoft Surface Hub 2S - 2
Hardware-modules maken het mogelijk extra functies aan het scherm toe te voegen.

Verder bevat het interactieve scherm voor de vergaderruimte een 4K-camera. Met het scherm krijg je namelijk de mogelijkheid om met vier personen tegelijkertijd videogesprekken te voeren. Voor de videogesprekken heeft de hardwaregigant tevens een 8-delige microfoon ingebouwd. Staat het interactieve scherm in de weg? Dan rijd je deze gemakkelijk weg op zijn standaard, waar het scherm ook op te draaien zal zijn. Met de huidige Surface Hub 2S is het softwarematig nog niet mogelijk om het scherm te draaien. Maar, geen zorgen: met de Hub 2X wordt het probleem weggenomen. Na de aankoop van de Surface Hub 2S kan je deze in 2020 upgraden met een nieuwe hardware-cartridge.