Intel

Geen nood voor de fans; Intel "herbekijkt" alleen maar de plannen van hun 5G-modemtechnologie.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!We zijn nog niet bekomen van het wereldschokkende nieuws dat Apple en Qualcomm het bijgelegd hebben, of we worden alweer opgeschud door een verontrustend nieuwtje. Chipfabrikant Intel zal zich namelijk niet meer bezighouden met het vervaardigen van 5G-modems voor smartphones. Apple probeerde tijdens het Qualcomm-debacle de fabrikant nog om te wisselen met Intel als leverancier voor modemchips, maar gaf aan dat er zich problemen voordeden met de ingebruikname van 5G-technologie van Intel. Dat is ook meteen de reden waarom we niet snel Intel-chips zullen zien opduiken in een iPhone dit jaar.

In een statement laat Intel weten dat het “niet verwacht om dit jaar nog 5G-modemproducten te lanceren”. Daarbij horen ook de modems die al ingepland waren voor lancering. Intel-CEO Bob Swan wou over de hele ontwikkeling het volgende kwijt: “We zijn erg enthousiast over alle mogelijkheden die 5G ons biedt, maar in de huidige smartphonemodem-industrie is het inmiddels duidelijk dat er daar geen duidelijke route is richting winst.”

Aan het einde van november vorig jaar liet Intel weten dat het een versnelling hoger zou schakelen in de ontwikkeling van 5G-modemtechnologie. Nu zal de chipgigant de mogelijkheden voor 4G en 5G op het gebied van PC’s, IoT- en andere toestellen echter “herzien”. Dat terwijl Intel wel blijft investeren in infrastructuurtechnologie voor 5G.