Amazon Music Echo Spotify

Amazon Music is voorlopig alleen beschikbaar met een abonnement, maar daar lijkt snel verandering in te gaan komen.


Amazon gaat weldra een gratis versie van zijn muziekstreamingplatform Amazon Music aanbieden dat ondersteund wordt door advertenties. Het bedrijf gaat daarmee concurrenten zoals Spotify achterna. De dienst zal sterk gelinkt worden met de Echo-speakers van het bedrijf.

De selectie gratis muziek zal weliswaar beperkt zijn, maar Amazon hoopt op genoeg succes om marktaandeel van Spotify af te snoepen én hun premium diensten te promoten. Om deze gratis versie te kunnen aanbieden, moest Amazon uiteraard platenlabels kunnen overtuigen om hen de nodige licenties te geven en dat deed het bedrijf door sommigen onder hen te betalen per gestreamd liedje, onafhankelijk van de advertentie-inkomsten van het bedrijf. Een luxe die Spotify natuurlijk niet heeft.

Nu al tientallen Amazon Music miljoenen gebruikers

Volgens cijfers van The Verge had Amazon Music wereldwijd tientallen miljoenen gebruikers. Dat komt vooral door de verschillende bundels die Amazon aanbiedt in combinatie met Amazon Prime. In India bijvoorbeeld krijg je zowel Prime Video als Music gratis bij een abonnement, in België dan weer enkel Video en kan je Music erbij nemen voor 10 euro per maand.


De nieuwe dienst moet snel beschikbaar zijn.

 

Gerelateerde artikelen