Nieuws

Google Drive brengt volledige ondersteuning Microsoft Office-bestanden

Gedaan met het verplicht gebruiken van Word, PowerPoint en Excel. Google Drive komt met volledige ondersteuning voor de verschillende bestandsformaten.

Het gebruiken van Microsoft Office-bestanden in Google Drive is altijd al lastig geweest omdat bestanden van Word, PowerPoint en Excel nooit geheel compatibel waren en dus eerst moesten overgezet worden om bewerkbaar te zijn. Daar komt nu verandering in, want Google introduceert volledige ondersteuning voor alle soorten Office-bestanden.

Op onze redactie zijn de meningen nogal verdeeld, sommigen onder ons verkiezen Google Drive boven alles, terwijl anderen zweren bij Office. Een van de grootste voordelen van de Microsoft-software in dit gevecht was het feit dat reeds opgebouwde templates niet op een goede manier in Google Drive konden geopend worden, maar daar lijkt nu dus eindelijk verandering in te komen.

Het gaat over volgende bestandsformaten:

  • Word: .doc, .docx, .dot
  • Excel: ..xls, .xlsx, .xlsm, .xlt
  • PowerPoint: .ppt, .pptx, .pps, .pot

Eerst was er informatie dat deze optie enkel naar G Suite-gebruikers zou komen, maar Google bevestigde aan The Verge dat ook gewone gebruikers in april of mei de update kunnen verwachten. Samenwerken wordt dus net dat beetje aangenamer voor iedereen.

Daarbovenop kondigde Dropbox gisteren aan dat het Google Docs, Sheets en Slides gaat ondersteunen en kom je wel heel snel in het Google-ecosysteem terecht. Een belangrijke zet van beide partijen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business