Apple neemt Arthur van Hoff aan

Richt Apple met de aanwerving van Arthur van Hoff al zijn pijlen op een AR-headset of gaat het hen om een nieuwe iPhone cameratechnologie?


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Er gaan al enkele jaren geruchten over een mogelijke Augmented Reality-headset van Apple die in 2020 op de markt zou moeten komen. Deze geruchten worden opnieuw versterkt nu bekend geraakte dat Apple VR-expert Arthur van Hoff heeft aangenomen als Senior Architect voor een nog onbenoemd team.

Van Hoff is de voormalig CEO en medeoprichter van Jaunt, een startup die zich sinds 2013 richt op het ontwikkelen van technologieën die een zo meeslepend mogelijke contentervaring moeten produceren, vooral door het gebruik van VR en AR. Jaunt haalde sindsdien verschillende inversteringsrondes op voor een totaal van meer dan 100 miljoen dollar. Eén van die investeerders was de Walt Disney Company. Van Hoff had verschillende rollen binnen het bedrijf en kon Apple duidelijk overtuigen van zijn kwalificaties. Specifiek zou hij kennis hebben over het gebruiken van multi-camerasystemen voor AR en VR en het opnemen van 3D-beelden met dieptegevoelige camera’s.

Het zou echter goed kunnen dat van Hoff helemaal niet aan een headset gaat werken, maar wordt ingezet voor nieuwe iPhone-ontwikkelingen. Bronnen lieten in januari echter weten aan Bloomberg dat het bedrijf van plan is om 3D camera’s te implementeren in een toekomstige generatie iPhones. Deze zouden gebruik maken van laserscanners om dieptemetingen uit te voeren met veel grotere nauwkeurigheid dan dat met huidige smartphonecamera’s mogelijk is.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Gerelateerde artikelen