Home Nieuws Slack wordt weer een stuk makkelijker!

Slack wordt weer een stuk makkelijker!

Slack

Slack voegt weer een hele resem nieuwe functionaliteiten toe aan zijn platform.

Advertentie

Slack is een ideaal platform voor wie op het werk snel even iets wil overleggen met zijn of haar collega’s. Om het gebruiksgemak te verhogen, heeft Slack dan ook een hele resem apps geïntegreerd in zijn platform zoals Dropbox, Zoom en G Suite. Nu integreert de Messenger voor het kantoor ook ieders favoriete bureau-app, namelijk Office 365.

Vanaf vandaag krijg je toegang tot Office 365-bestanden, de Office-email en -kalender meteen vanuit de Slackbrowser. Daardoor moet je dus niet langer duizenden tabs laten staan. De Outlook kalenderapplicatie zal je een berichtje sturen van zodra je uitgenodigd wordt voor een event, waarop je met een klik meteen kan antwoorden. Je wordt er ook mee op de hoogte gehouden van eventuele conflicten met andere afspraken. Als je ‘event’ in kwestie eigenlijk een telefoongesprek is, dan kan je er meteen mee aan de slag vanuit de Slack-applicatie. De app verandert dan ook meteen je status naar “in een vergadering”.

Maar ook je emailverkeer wordt er een stuk makkelijker op. Zo kan je een mailtje uit je mailbox halen en meteen in een slackkanaal mee aan de slag gaan met je collega’s. Slack heeft als klap op de vuurpijl ook een aantal updates doorgevoerd aan de OneDrive-app. In plaats van nu een nieuwe e-mailketen te starten voor elke OneDrive-link die je wil versturen, kan je gewoon op het plus-icoontje klikken naast de tekstbalk, waarop deelnemers aan het kanaal over de link kunnen overleggen in een thread. De content wordt ook automatisch geïndexeerd en is ook zoekbaar.

 

 

Advertentie