Zonder aankondiging heeft Netflix plots de ondersteuning voor Apples AirPlay stopgezet. Volgens de streaminggigant is het technisch te complex.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Zonder enige waarschuwing stopte Netflix het voorbije weekend plots de ondersteuning voor Apple Airplay. Gebruikers die hun favoriete series naar hun TV willen casten blijven met andere woorden in de kou staan. De beslissing heeft volgens Netflix te maken met technische beperkingen, maar komt toevallig wel enkele weken na de aankondiging van Apple’s eigen streamingplatform, Apple TV Plus.

Volgens Netflix gaat het alvast niet om een puur commerciële beslissing van het bedrijf om hun abonnees te behouden. De oorzaak ligt volgens het streamingplatform bij de recente samenwerking tussen Apple en verschillende televisiefabrikanten. Bedrijven zoals Samsung en LG bieden nu ondersteuning voor AirPlay 2, maar die toevoeging zorgt er volgens Netflix voor dat het platform niet meer het onderscheid kan maken tussen de verschillende televisies die gebruikt worden, omdat er geen manier is om ze digitaal te onderscheiden. Netflix kan met andere woorden niet meer garanderen dat de kijkervaring optimaal is. Gebruikers kunnen nog wel de ingebouwde apps gebruiken op hun AirPlay of televisie.

Het klinkt alvast als een geldige reden, maar misschien laat Netflix die keuze best aan de kijker. Nu lijkt het net iets teveel op een haastige beslissing om Apple een hak te zetten en heeft de beslissing veel weg van een keuze die Amazon al maakte in het verleden. De e-commercegigant weigerde immers drie jaar lang om Google’s Chromecast te verkopen, ten voordele van hun eigen Fire TV-producten. Hopelijk komt Netflix nog terug op deze beslissing, maar de streamingdienst laat vooral uitschijnen dat Apple aan zet is.

Netflix ondersteuning AirPlay
Netflix via AirPlay is niet meer mogelijk.

Gerelateerde artikelen