Apple

Apple put wederom uit de crème de la crème van AI-researchers bij Google. Nu heeft de technologiegigant uit Cupertino zijn zinnen gezet op Ian Goodfellow.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Goodfellow is een van de meest prominente namen binnen kunstmatige intelligentie en werkte voorheen bij Google en OpenAI (dat overigens opgericht werd door Elon Musk). Recent updatete Goodfellow zijn LinkedIn-profiel, waarop nu “Director of Machine Learning bij Apple” prijkt.

Het is niet de eerste keer dat Apple uit de talentenpool van Google heeft geput. Vorig jaar kaapte Apple ook John Giannandrea weg bij Google.

AI is een sleuteltechnologie voor technologiebedrijven en de continue aflevering van state-of-the-art producten is niet altijd even makkelijk. Over het algemeen wordt Google beschouwd als het topbedrijf qua AI, maar Apple maakt ook gretig gebruik van AI in zijn hele productlijn, gaande van gezichtsherkenning tot fotografie. Daarnaast werkt Apple ook aan de technologie voor zelfrijdende wagens, een project dat de absolute wereldklasse van AI-engineers vereist.

Op zijn 34ste is Goodfellow tamelijk jong om zo hoog aangeschreven te staan. Toch staat hij bekend om het uitvinden van een AI-systeem genaamd Generative Adversarial Network, kortweg GAN.

GAN-netwerken hebben al meermaals bewezen erg productieve systemen te zijn. Zo zijn ze erg goed in het genereren van fake foto’s, video’s, audio en tekst.

Niet dat dat nu wil zeggen dat Apple erg geïnteresseerd is in fake portretten of landschappen, maar het werk van Goodfellow heeft wel een sterke invloed uitgeoefend op de AI-industrie. Dat op zich zorgt er al voor dat recruiters staan te popelen om hem toe te voegen aan hun team.