Samsung meldt dat winst van Q1 2019 Year on Year 60 procent lager uitvalt

Samsung bevindt zich in een moeilijke strijd: het bedrijf moet het opnemen tegen de sterke Chinese concurrentie. Het bedrijf verliest in Q1 2019 60 procent van zijn winst ten opzichte van Q1 2018.

Het eerste kwartaal is nog maar net afgelopen en Samsung biedt al de eerste kwartaalresultaten. Samsung maakt moeilijke tijden mee, zowel door concurrentie voor smartphones, maar ook de prijzen voor chips blijven dalen. Samsung Electronics moest om die reden net voor het einde van het eerste kwartaal al een omzet/winstwaarschuwing uitsturen. Er gingen namelijk al de verwachtingen dat het bedrijf het kwartaal slechter af zal sluiten dan verwacht werd door analisten. Dat blijkt nu ook wel uit de resultaten: de winst van Samsung Electronics valt in Q1 2019 Year-on-Year 60 procent lager uit.

Samsung verliest marktaandeel

Op het moment van schrijven heeft Samsung een vrij beperkt overzicht gegeven van de winst en omzetcijfers over het eerste kwartaal. Operationele omzet voor het eerste kwartaal kwam uit op 52 biljoen Zuid-Koreaanse won (40,7 miljard euro). Winst is waar Samsung de grootste krimp voelt in het kwartaal: die viel namelijk uit op slechts 6,2 biljoen Zuid-Koreaanse won (4,9 miljard euro). Als je dat in vergelijking stelt met 2018, toen wist het bedrijf in Q1 nog 12,3 miljard euro winst te boeken. Tegelijkertijd zag Q4 er al minder rooskleurig uit, met een operationele winst van 8,5 miljard euro.

Het was de verwachting dat de Samsung Galaxy S10-serie voor de bedrijfstak de reddende engel zou zijn. In hoeverre de S10-serie heeft bijgedragen aan de winstmarge is onbekend, het toestel was pas een paar weken op de markt voor het einde van Q1. Voor het algehele jaar verwacht Samsung geen uitschieters in de smartphoneverkopen: deze dalen al jaren. Vooral nu Chinese fabrikanten, zoals Xiaomi en OnePlus, de markt overnemen wordt het voor Samsung moeilijker om nog te groeien. Ook blust de lagere verkoopprijzen bij de chipfabrikant marges behoorlijk. Dat zal ook niet zo snel veranderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business