Nieuws

Telenet verhoogt factuur

Geen nood; het is maar éénmalig.

Recent stuurde telecomprovider Telenet een mailtje uit naar klanten met de mededeling dat de factuur voor de komende maand wat hoger zal liggen. Verrassend genoeg wordt die mail al sinds begin dit jaar gestuurd. Volgens Telenet is het een gevolg van een nieuw facturatiesysteem. “Daardoor wordt de factuur overzichtelijker, maar zullen klanten eenmalig een factuur krijgen die hoger kan uitvallen.”

Op een Telenet-factuur betaal je één keer voor allerlei diensten. Zo betaal je onder andere voor je kabel-tv, je digitale tv, je internet en eventueel nog je gsm-abonnement. Het is echter goed mogelijk dat je die contracten niet allemaal op hetzelfde moment hebt afgesloten. Zo heb je je vaste telefoonabonnement misschien wel laten ingaan in het midden van de maand, terwijl je je internetabonnement aan het einde van de maand hebt afgesloten.

Volgens Telenet werd dat allemaal te ingewikkeld, en daarom wil de telecomreus nu alles gelijkschakelen. Dat zorgt er wel voor dat je volgende maand misschien een factuur in de postbus krijgt die iets duurder is. Volgens Telenet zou het gaan om enkele euro’s. De aanpassing zal geleidelijk aan verlopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business