Microsoft

Microsoft en BMW slaan de handen in elkaar voor een heuse IoT-samenwerking. Eerder sloot Amazon al een gelijkaardige deal met Volkswagen. Een deal lijkt zich af te tekenen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Microsoft en BMW hebben vandaag een initiatief gelanceerd voor een Open Manufacturing Platform. Daarmee willen de twee kleppers innovatie stimuleren en de ontwikkeling van “slimme fabrieken” aanzwengelen.

Het is nu al de tweede samenwerking op rij tussen een autoleverancier en een cloudprovider. Eerder deze week sloegen Volkswagen en Amazon de handen in elkaar om Volkswagen te voorzien van 122 groepsfabrieken om zo de productiesystemen en -processen te optimaliseren.

Beide deals zijn een weerspiegeling van een nieuwe trend; cloudproviders die zich de data van geconnecteerde systemen zoals robots en sensoren eigen willen maken en die gegevensstromen willen beheren. Microsoft heeft met BMW een uitstekende partner gevonden om de digitale productie-efficiëntie te verhogen over de hele industrie.

Het platform zal worden gebouwd op de Microsoft Azure-cloud, een platform dat BMW al gebruikt. De referentie-architectuur zal worden gebouwd op open-source standaarden, wat ervoor moet zorgen dat andere partners ook snel zullen volgen.

Microsoft liet in een statement weten dat het doel was om aan het einde van 2019 over een aantal initiële partners te beschikken, met een minimum van 15 use cases. BMW heeft ondertussen al 3000 machines, robots en autonome transportsystemen verbonden met zijn eigen IoT-netwerk, dat gebouwd is op Azure.