Tesla was een van de eerste fabrikanten om ‘autonoom’ rijden breed beschikbaar te stellen. Klanten zullen binnenkort de Full Self Driving Computer ontvangen, die de ervaring verder moet verbeteren.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Autonoom rijden. Het klinkt als een ver-van-mijn-bed-show, al ligt dat voor Tesla toch wel anders. Het bedrijf voorziet zijn auto’s, als de klant daarvoor kiest, al van de Tesla Autopilot. In veel gevallen kan dat systeem op snelwegen prima het stuur overnemen. Andere plekken, zoals op kleinere wegen is het al een stuk lastiger. Niet alleen bevatten deze wegen vaak bochten en rotondes, belijning en data van deze wegen is vaak een stuk beperkter. Voor iedereen die bij aankoop een geavanceerde versie van de Autopilot heeft gekozen, zal deze upgrade volgens Elon Musk, CEO bij Tesla, gratis zijn.

Goedkopere Tesla Autopilot-upgrade

Tot op heden kostte de upgrade naar de Full Self Driving Computer je nog 5.000 dollar. Musk heeft nu ook aangegeven dat deze prijs gewijzigd zal worden naar 2.000 dollar. Met de lagere prijs komt ook een nieuwe naam: Autopilot Hardware 3.0 ‘Full Self Driving Computer’. Op het moment dat dit artikel verschijnt, heeft Tesla nog niet precies aangegeven welke functies de nieuwe computer mee zal brengen. Het systeem moet in elk geval stuk geavanceerder zijn én nieuwe mogelijkheden brengen voor autonoom rijden. Volledig autonoom zal de auto nog niet worden, al komen ze steeds dichterbij.

Tesla Self Driving - 2

Het is mogelijk dat Tesla binnenkort meer informatie vrijgeeft over zijn systeem. Het bedrijf heeft diverse mensen in dienst genomen die voorheen bij grote chipfabrikanten, zoals AMD en Apple, werkzaam waren. Het gerucht gaat dat het systeem van de autofabrikant gebruikmaakt van een neural net accelerator om ‘autonoom rijden’ mogelijk te maken. Daarmee gaat het de concurrentie aan met Nvidia, die aan een vergelijkbaar systeem werkt. Wanneer klanten een telefoontje van Tesla kunnen verwachten is onbekend. Het bedrijf zou eerst zijn software optimaliseren voor de nieuwe hardware.