Tim Cook moet getuigen in rechtszaak tegen Qualcomm

Het wettelijke gevecht tussen Apple en Qualcomm is nog lang niet voorbij. In april worden beide CEO's opgeroepen om te getuigen.

Advertentie

Apple tegen Qualcomm, het is de laatste twee jaar een van de meest besproken rechtszaken in technologieland en dat laat ook Apple CEO Tim Cook niet buiten schot. Hij zal weldra samen met een hoop andere Apple-toplui moeten getuigen in een proces dat van start gaat op 15 april.

Begin 2017 klaagde Apple Qualcomm aan omdat het vond dat de chipproducent geen competitieve prijzen aanbood voor de onderdelen waar smartphonefabrikanten niet zonder kunnen. Apple eiste hiervoor 1 miljard dollar terug. Apple kreeg gelijk in deze rechtszaak, maar Qualcomm sloeg terug met een eigen rechtszaak omdat Apple zich niet aan een overeenkomst tussen beide bedrijven zou hebben gehouden. Dit dan in verband met patenten waarbij Qualcomm aan Apple een compensatievergoeding betaalde om hun onderdelen te gebruiken in ruil voor het niet ondernemen van juridische stappen tegen het bedrijf. De eerste rechtszaak schond die overeenkomst namelijk. Zo bleef het een tijdje doorgaan en het kwam tot rechtszaken in meerdere landen. In Duitsland was het resultaat bijvoorbeeld dat iPhones met Intel-processoren verbannen werden omdat Apple hen bevooroordeeld zou hebben over Qualcomm.

De volgende aflevering vindt op 15 april plaats in San Diego en daarin zullen we zowel Tim Cook als Qualcomm CEO Steven Mollenkopf zien getuigen, samen met verschillende andere leidinggevenden van beide bedrijven. Cook zal het bijvoorbeeld hebben over de strategie van Apple, de financiële prestaties en hun overeenkomsten met andere bedrijven. Ook werknemers van andere producenten, zoals Foxconn en Samsung zullen ondervraagd worden.

if(window.strchfSettings === undefined) window.strchfSettings = {}; window.strchfSettings.stats = {url: “https://minoc-data-services.storychief.io/tim-cook-getuigen-rechtszaak-qualcomm?id=105626824&type=2”,title: “Tim Cook moet getuigen in rechtszaak tegen Qualcomm”,id: “95a939f7-5801-480c-a0d7-0025e2a4a0e8”}; (function(d, s, id) { var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js”; js.async = true; sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs); }(document, ‘script’, ‘storychief-jssdk’))

Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.