Apple Watch elektrocardiogram nu beschikbaar in België

De elektrocardiogramfunctie (ECG) van de Apple Watch Series 4 is nu ook beschikbaar voor gebruikers in België.

Advertentie

Apple heeft al meermaals laten weten dat het gezondheidszorg enorm belangrijk vindt. Eén van de beste voorbeelden daarvan is de Apple Watch, die een ingebouwd elektrocardiogram (ECG) heeft waarmee het hartritmestoornissen kan detecteren. Na een succesverhaal in de Verenigde Staten, is de functionaliteit nu ook beschikbaar voor gebruikers in Europa en Hong Kong.

De ECG-functie op de vierde generatie Apple Watch heeft sinds zijn introductie in december al meerdere mensenlevens gered, met de eerste rapporten van daags na de introductie ervan. De ECG-functie is niet perfect en kan valse positieven doorgeven, maar in de meeste gevallen moet de Apple Watch accurate gegevens produceren waarmee een dokter onmiddellijk aan de slag kan om een diagnose te stellen.

De lancering in 19 Europese landen en Hong Kong is dan ook goed nieuws voor Apple Watch-gebruikers met watchOS versie 5.2 (of hoger). In combinatie met de Health-app op je iPhone, kan je de functionaliteit activeren. Specifiek gaat het om volgende landen: Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hong Kong, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Roemenië, Spanje, Zweden, het VK en Zwitserland.

if(window.strchfSettings === undefined) window.strchfSettings = {}; window.strchfSettings.stats = {url: “https://minoc-data-services.storychief.io/apple-watch-elektrocardiogram-nu-beschikbaar-in-belgie?id=680841338&type=2”,title: “Apple Watch elektrocardiogram nu beschikbaar in België”,id: “95a939f7-5801-480c-a0d7-0025e2a4a0e8”}; (function(d, s, id) { var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js”; js.async = true; sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs); }(document, ‘script’, ‘storychief-jssdk’))

Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.