Nieuws

HTC Vive Focus Plus technische details, prijzen en beschikbaarheid bekendgemaakt

De Vive Focus Plus is de nieuwste VR-headset van HTC en richt zich geheel op bedrijven. Vandaag zijn de prijzen en beschikbaarheden bekendgemaakt.

Na de originele HTC Vive en de Vive Pro voor consumenten, krijgt de zakelijk markt nu de nieuwste Vive Focus Plus voorgeschoteld. Deze VR-headset is geheel gericht op zakelijke toepassingen en heeft daarom aangepaste hard- en software om aan deze eisen te kunnen voldoen. HTC heeft zonet de technische specificaties verder opgehelderd evenals bekendgemaakt wat de lanceringsdatum en de prijs voor de headset zijn.

In de Vive Focus Plus zullen speciale fresnel lenzen aanwezig zijn voor een scherper beeld evenals dubbele 6DoF-controllers, waarmee gebruikers vrij kunnen bewegen in een driedimensionale ruimte. Dit zorgt voor een groter comfort waardoor langere sessies mogelijk zijn. De specificaties van de Vive Focus Plus zien er als volgt uit:

De content van de VR-gamedatabase VIVEPORT wordt daarnaast uitgebreid met bijna 250 Vive Wave-apps. Hier hangt ook het Viveport Infinity Wave-abonnement aan vast, waarin bij de lancering al 70 premium titels zullen zitten.

De Vive Focus Plus ondersteunt vervolgens multi-mode-mogelijkheden, wat inhoudt dat hij compatibel is met pc-VR, pc’s en laptops, smartphones, spelconsoles, 2D-videostreamingsystemen, live 360°-camerastreaming en ook aankomende Cloud VR-diensten.

De lanceringsdatum van de Vive Focus Plus is ten slotte 15 april. In Europa is hij verkrijgbaar voor €699 en wordt hij aangeboden de Advantage-bundel (€130) met daarin een bedrijfslicentie en twee jaar garantie voor commercieel gebruik.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business