Sesamstraat-programma Apple TV leert kinderen coderen

Apple wil nieuwe codertjes zo snel mogelijk strikken.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

De originele versie van Sesamstraat leerde peuters en kinderen basisleerstof zoals cijfers en letters. De nieuwe TV-show van Apple – volledig in Sesamstraat-thema – gaat een stapje verder en wil kinderen leren coderen. Het nieuws werd gisteren aangekondigd tijdens het persevent “Showtime” van Apple. Apple kondigde daarmee ook officieel de komst van Apple TV+ aan, waarmee Apple de strijd aanbindt met Netflix en andere streamingplatformen.

Het nieuwe kinderprogramma zal zich richten op coderen. Volgens Apple is Swift dan ook een essentiële taal “die elk kind kan leren.”

Apple heeft dan weer veel te winnen bij een nieuwe generatie Apple-geïnspireerde coders. Het Apple-ecosysteem van apps worden veelal gebouwd door externe partijen. Daarom is het voor Apple belangrijk om een dominante positie te blijven vasthouden binnen de applicatie-industrie en die generatie nieuwe coders nu al voor te bereiden.

Tot op vandaag maakt Apple promotie voor zijn eigen codeertaal Swift, door onderwijssessies in Apple Stores, de financiering van schoolprogramma’s en lesmateriaal aan leerkrachten, en door middel van de eigen learn-to-code applicatie Swift Playgrounds. Het fonkelnieuwe TV-programma moet echter een nog jonger publiek aantrekken.

Hoe de coding tutorials er zullen uitzien is niet duidelijk. Apple toonde gisteren namelijk geen trailer voor het programma, en dus