Apple-CEO Tim Cook moedigt China aan economie open te stellen

Apple CEO Tim Cook heeft opnieuw zijn mening laten horen over de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Advertentie

Apple-topman Tim Cook heeft China aangemoedigd om hun economie open te blijven stellen ondanks problemen zoals de handelsoorlog met de Verenigde Staten.

Apple heeft het al een tijd moeilijk om hun producten aan de man te brengen in China. De groei van het technologiebedrijf is daar in zulke mate gekrompen dat Apple zijn winstverwachtingen voor dit jaar moest bijstellen. China staat in voor ongeveer een vijfde van Apples omzet, maar het totale aantal ingevoerde smartphones daalde in 2018 met meer dan 10 procent.

Cook vindt het daarom belangrijk dat het land zich blijft openstellen. Dat is essentieel volgens de topman, niet alleen zodat China zijn volledige potentieel kan bereiken, maar ook voor het goed van de globale economie. Het is niet de eerste keer dat Cook zich over dit onderwerp uitspreekt. Hij ging zowel publiekelijk als privé al in tegen de beslissingen van de Amerikaanse President Trump met betrekking tot invoerheffingen aan het adres van China. Apple-producten zijn hier niet direct het slachtoffer van geworden, maar er is wel een duidelijke afkeer ten opzichte van buitenlandse producten in het land.

if(window.strchfSettings === undefined) window.strchfSettings = {}; window.strchfSettings.stats = {url: “https://minoc-data-services.storychief.io/apple-ceo-tim-cook-moedigt-china-aan-economie-open-te-stellen?id=855548085&type=2”,title: “Apple-CEO Tim Cook moedigt China aan economie open te stellen”,id: “95a939f7-5801-480c-a0d7-0025e2a4a0e8”}; (function(d, s, id) { var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js”; js.async = true; sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs); }(document, ‘script’, ‘storychief-jssdk’))

Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.