Google krijgt boete van 1,5 miljard euro opgelegd.

Google heeft het weer eens aan de stok met de EU.

Advertentie

Het is niet de eerste keer dat de zoekgigant in de clinch ligt met de Europese Unie. Nu wordt Google ervan beschuldigd hun dominante positie te hebben misbruikt door klanten te dwingen enkel te adverteren met AdSense. "Dat zorgde ervoor dat andere bedrijven de mogelijkheid tot eerlijke concurrentie werd ontzegd", aldus Europees antitrust-commissaris Margrethe Vestager. Ze voegde er nog aan toe dat de praktijken van Google al een decennium lang aan de gang waren.

Dit is ondertussen al de derde zware boete die Google opgelegd krijgt van de EU. Vorig jaar moest de zoekgigant 4,4 miljard euro neertellen voor het misbruiken van zijn dominante positie in de mobiele industrie, en 2,3 miljard euro voor het manipuleren van zoekresultaten bij zoekopdrachten naar online retailproducten. De boete voor de AdSense-praktijken is kleiner aangezien Google sinds 2016 steeds heeft samengewerkt met de EU om hun beleid aan te passen.

if(window.strchfSettings === undefined) window.strchfSettings = {}; window.strchfSettings.stats = {url: “https://minoc-data-services.storychief.io/google-krijgt-boete-van-1-5-miljard-euro-opgelegd?id=1453710796&type=2”,title: “Google krijgt boete van 1,5 miljard euro opgelegd.”,id: “95a939f7-5801-480c-a0d7-0025e2a4a0e8”}; (function(d, s, id) { var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js”; js.async = true; sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs); }(document, ‘script’, ‘storychief-jssdk’))